اهلا وسهلا بنات
وسلام عليكم
ورمضـــــــــــــان كريم
اليوم جبتلكو طريقه عمل
(صينيه بذنجان باللحمه المفرومه)
♦المقادير:ـ
- باذنجان ـ
فلفلة خضرا ـ
صلتين ـ
حوالى فصوص ثوم مهروسين ـ
طماطم ـ
لحمة مفرومة ـ
ملح
وفلفل وبهارات - (حسب الرغبة)
أول حاجة عملتها قطعت الباذنجان ورشيت
عليه ملح وسيبته على جنب علشان يدبل وميشربش زيت كتير وأنا بقليه (شايفين
الباذنجان ال شكله طويل كده بيكون حلو مش مبذر
وبعدين فرمت اللحمة ... بنقعها فى مياه وملح الأول وبعد كده أصفيها كويس وأفرمها
قطعت بصلة كبيرة وقلبتها ع النار لحد ما دبلت وبعدين ضفت اللحمةقلبتها بالملعقة كويس علشان تفك وضفت عليها ملح وفلفل وبعدين غطيت الحلة وسيبتها تستوى على نار هادية
ودا شكها بعد مااستوت طفيت عنها النار
فى الوقت دا قطعت الطماطم وعصرتها فى الخلاط وصفيتها وجبت بصلة صغيرة شوحتها فى الزيت ولما بدأت تحمر ضفت عليها الثوم المهروس وقلبت
♦الطبخ:ـ
وبعد كده ضفت الطماطم وسيبتها تتسبك
لما بتوصل للمرحلة دى بكشف الحلة ووطى النار خالص علشان البخار يطلع وتتسبك كويس
ودا شكلها بعد ما اتسبكت
جبت بأه الباذنجان المقطع وقليته فى الزيت (نسويه كويس لأنه مش هيغيب فى الطماطم بعد كده)
أنا معنديش ورق مطبخ طلعت الباذنجان على مصفاة
دبلت الفلفلة الخضرا فى الزيت بعد الباذنجان
وآدى الباذنجان والفلفلة بعد القلى
جبت صينية ورصيت أول طبقة من الباذنجان
وبعد كده طبقة لحمة مفرومة
وبعدين طبقة صلصة (اتأكدى انك مظبطة الملح)
وبعد كده ضفت الفلفلة الخضرا
وفى الآخر طبقة باذنجان
وضفت بقية الصلصة على وش الصينية
دخلت الصينية الفرن تحت الشواية خمس دقايق
أخدت لون حلو وريحتها رووووعة
ودا شكلها بعد ما طلعت من الفرن
~~~~~
واتمنى تعجبكم الطبخه
والسلام عليكم وصوما مقبولا وافطارا شهيا
nana6Sweet
قطعت بصلة كبيرة وقلبتها ع النار لحد ما دبلت وبعدين ضفت اللحمةقلبتها بالملعقة كويس علشان تفك وضفت عليها ملح وفلفل وبعدين غطيت الحلة وسيبتها تستوى على نار هادية
ودا شكها بعد مااستوت طفيت عنها النار
فى الوقت دا قطعت الطماطم وعصرتها فى الخلاط وصفيتها وجبت بصلة صغيرة شوحتها فى الزيت ولما بدأت تحمر ضفت عليها الثوم المهروس وقلبت
لما بتوصل للمرحلة دى بكشف الحلة ووطى النار خالص علشان البخار يطلع وتتسبك كويس
ودا شكلها بعد ما اتسبكت
جبت بأه الباذنجان المقطع وقليته فى الزيت (نسويه كويس لأنه مش هيغيب فى الطماطم بعد كده)
أنا معنديش ورق مطبخ طلعت الباذنجان على مصفاة
دبلت الفلفلة الخضرا فى الزيت بعد الباذنجان
وآدى الباذنجان والفلفلة بعد القلى
جبت صينية ورصيت أول طبقة من الباذنجان
وبعد كده طبقة لحمة مفرومة
وبعدين طبقة صلصة (اتأكدى انك مظبطة الملح)
وبعد كده ضفت الفلفلة الخضرا
وفى الآخر طبقة باذنجان
وضفت بقية الصلصة على وش الصينية
دخلت الصينية الفرن تحت الشواية خمس دقايق
أخدت لون حلو وريحتها رووووعة
ودا شكلها بعد ما طلعت من الفرن
يسلموو ايديك طالعع كتيير حلو مممممممم ♥♥
ردحذفمشكورة شكلها اتشهي بس ما عجبتني الاكلة
ردحذفلاني ما اكل اللحم و ولا البذنجان
شكلها كتييييييييير بيشهي اانا بحب البذنجان تسلمي اممممممممممممم
ردحذف